Gravid fotografering – En praktisk guide

 

Søs Savage fotograferet af Maria Vergara

Tak fordi du har valgt mig til at tage dine gravidbilleder. Mine fotoshoots er både hyggelige og afslappede, og jeg skal nok styre slagets gang. Du skal slet ikke bekymre dig om, at du måske ikke er nogen supermodel der er vant til at få taget billeder.

Faktisk tager jeg så mange gravidbilleder, at jeg har en hel hjemmeside KUN om det! Den finder du her: www.mavebillede.dk

Jeg har selv været gravid hele 4 gange, og kender snart til alle de mulige gener der kan følge med. Så du kan regne med fuld forståelse, sympati og masser af god tid og hjælp hele vejen igennem dit fotoshoot.

Det er min erfaring at alle får mest ud af fotograferingen hvis model og fotograf er godt forberedte. I denne guide finder du derfor en masse praktisk information samt gode råd og tips. Hvis du har nogle spørgsmål som ikke er besvaret her, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til mig.

Hvis du har en idé om et helt bestemt billede som du specielt gerne vil have taget, må du meget gerne sende det til mig inden. Så kan jeg rådgive om hvordan vi bl.a. kan skabe netop det. Du kan se lidt blandede eksempler på mine gravidbilleder i galleriet her.

 

Mit fotostudie

Mit studie ligger Storgade 30, 4180 Sorø. Det er inde i en hyggelig gård som er helt privat og uforstyrret.

Der er gratis parkering flere steder i byen. Du kan holde i 30 minutter på storgade lige ud for mit studie (det er nok, hvis du blot skal vælge kjole, og vi så skal tage dine billeder udenfor), og 3 timer ved Holberg Arkaden hvorfra du kan gå direkte igennem til mit studie på den anden side.

Studiet er 25 hyggelige m2. Der er dejlig varmt, med tæpper på gulvet, farverige kjoler omkring på væggene og lejetøj til de helt små.

Du finder indgangen lige overfor Sorø Museum (en gammel rød bygning), igennem den sorte port hvor der står Brikzen på siden. Gå ind igennem gården, ind i receptionen, og ring på klokken ved døren ud til den næste gårdhave.

Der er toilet i receptionen hvis nogen lige skal tisse af inden vi går i gang.

Hvor lang tid tager et fotoshoot?

Hvor lang tid hvert fotoshoot tager, kommer lidt an på hvilke billeder vi skal tage, om vi skal videre til en speciel lokation, og om vi fotograferer udenfor, inde i studiet eller begge dele. Så typisk omkring 30-90 minutter men det er kun en guide. Spørg evt. inden dit fotoshoot hvor lang tid du skal sætte af – så kan jeg svare mere præcist på det.

Styling: Hår og make-up til dit fotoshoot

I samarbejde med en af Danmarks lækreste stylister, certificeret stylecoach Maria Schøn, tilbyder jeg luksus hår og make-up styling inden dit fotoshoot. Der foregår i mit studie, og er super hyggeligt. Prisen for hår og make-up styling er 1500kr.

Styling af Maria Schøn

Hvis du gerne vil bestille styling, skal du gøre det når du booker dit fotoshoot. Så sørger jeg for at der er sat god tid af til det hele. Du skal bare møde op med rent hår og ren hud, helt uden make-up. Sammen med stylisten bliver I enige om den bedste make-up og det lækreste hår til netop din stil og personlighed. Jeg er også med på råd i forhold til hvad der passer bedst til de billeder vi skal tage.

Står du selv for stylingen, kan du med fordel lægge en lidt kraftigere make-up end du normalt ville gøre. Overvej om du eventuelt kunne krølle eller sætte håret. Forestil dig at du skal til bryllup! Det betaler sig virkelig at gøre lidt ekstra ud af det.

Redigering og efterbehandling

Alle mine billeder bliver smukt og lækkert redigeret i min personlige stil som du kan se en masse eksempler på online.

Har du fået en bums eller udslæt dagen inden, eller har du et grimt ar som driller? Lad helt være med at gå i panik. For lige præcis de ting kan altid fjernes i efterbehandlingen af dine billeder.

Uønskede buler fra undertøj, dobbelthager, arme der er blevet lidt brede i graviditeten, rynker og lignende er alt sammen også noget som jeg tilbyder at airbrushe som standard.

Hvis du ønsker mere kompleks redigering af nogle af billederne – så som at fjerne store objekter i baggrunden, ændre farve på tøj og baggrund osv. laves det på bestilling og efter aftale. Jeg vurderer hvor meget tid det vil kræve, og giver dig en pris inden jeg går i gang.

Skal ‘Far’ eller Søskende med på billederne?

Jeg tager rigtig mange gravidbilleder hvor den kommende far, søskende og andre nære familiemedlemmer er med. Det er super skønt at dele denne helt specielle tid.

Hvis det er planen, så giver det pote at tænke over hvad de andre personer skal have på til billederne. Kjoler, bluser og skjorter i gode solide farver (stærke eller afdæmpede) tager sig generelt bedre ud på billeder end tøj med komplicerede mønstre; tern, blomster og striber. Det er også en fordel at vælge noget tøj som ikke krøller eller ’fnugger’ alt for nemt (redigering af tøj udover enkelte pletter og lignende laves kun på bestilling).

Gæster til dit fotoshoot

Nogen vil rigtig gerne have deres mor, veninde, kæreste, søster osv. med til deres fotoshoot bare for hyggens skyld. ALLE er velkomne i mit studie eller på den udvalgte lokation. Det vigtigste er, at de mennesker du tager med, deltager i at skabe en god stemning.

Børn er altid velkomne hos mig. Jeg har selv 2 små drenge, og er vandt til det postyr, figenstænger, snottede næser og mere som følger med. Så hvis du har valgt eller pludselig har behov for at tage dine børn med, er det absolut ikke noget problem.

Godt med søvn, mad og drikke

Det er selvfølgelig altid bedst at møde op veludhvilet, mæt og i godt humør. Så gør dit bedste for at få en god nattesøvn inden, spis en god morgenmad eller frokost, og tage evt. en snack og noget at drikke med.

Kom til tiden

Jeg prioriterer at have god tid til hver enkel fotoshoot, da det giver de bedste billeder og den bedste oplevelse for alle. Derfor er det super vigtigt at komme til tiden. Jeg kan ikke nødvendigvis lægge ’tabte’ minutter til i den anden ende, og det er altid ærgerligt ikke at have rigtig god tid til at tage de helt perfekte billeder.

Hvis du bliver forsinket, må du meget gerne skrive en SMS eller ringe på 53330925. Og I tilfæde af at du må aflyse, siger du selvfølgelig bare til så hurtigt som muligt. Det kan jo ske for os alle sammen

Hvornår får jeg billederne?

Et par hverdage efter fotograferingen modtager du et link til et privat, online billedgalleri hvorfra du kan vælge de digitale billeder du gerne vil købe. På det tidspunkt har billederne fået en let redigering, men er endnu ikke færdige.

Galleriet ligger åbent i 7 dage, hvorefter det bliver lukket – så du har en hel uge til at summe over hvilke billeder er dine favoritter. Hvis du har brug for min vurdering af dem, siger du bare til.

De billeder du vælger, bliver grundigt og smukt redigeret, og leveret senest 3 uger efter modtaget betaling, via email i høj digital kvalitet og opløsning. Hvis du gerne vil have nogle af dem i sort hvid, skal du bare sige til.

…og når alt det så er sagt, vil jeg slutte af med igen at sige tusind tak fordi du netop har valgt mig som din fotograf. Jeg vil glæde mig rigtig meget til at se dig.