At være fotograf er lidt ligesom at være forfatter… eller kok! Vi skaber et samlet ‘værk’, og det er præcis den kombination af ‘ingredienser’ som er vores færdige produkt til dig – ikke de forskellige elementer hver for sig.

Det har en betydning for vores forretning, at andre kan se, hvem der har lavet det. Derfor betyder principper om ophavsret, brugsret og vandmærker noget.

Alle billeder på denne hjemmeside er taget og redigeret af undertegnede med mindre andet er angivet, og er beskyttet af loven omkring copyright og ophavsret. De må ikke kopieres eller på anden måde anvendes uden aftale.

Når du booker mig til et fotoshoot, accepterer du samtidig mine betingelser. Dem kan du læse om på denne side. Hvis du har spørgsmål til noget af det der står her på siden, er du altid velkommen til at ringe eller skrive.

VIGTIGT: Med mindre andet er aftalt på skrift i din booking bekræftelse, er det ALTID de digitale billeder som du køber af mig i første omgang. Fremkaldte prints kan derefter tilkøbes.

Betaling og priser

Mine priser på fotoshoots og billeder til private er inklusive moms. Jeg modtager betaling kontant, via MobilePay (56513) bankoverførsel, og kontant, og kan selvfølgelig altid levere en faktura sammen med dine billeder.

Der gives ikke penge tilbage på færdige, digitale billeder efter at de er blevet leveret/downloaded. Hvis du er i tvivl om noget på et billede i dit galleri, så spørg endelig inden du bestiller og betaler for det.

Ved betaling af depositum, gives detaljer om evt. refundering og afbud ved netop dit fotoshoot. Hvis I har booket mig til at fotografere jeres bryllup, barnedåb eller konfirmation, bekræftes jeres booking endeligt efter fuld betaling. Det er højst sandsynligt at jeg derefter takker ‘nej’ til andre fotoshoots – specielt hvis det er en weekend eller helligdag henover forår og sommer.

Jeg opdaterer mine priser i takt med min egen samt branchens udvikling. Priserne udgivet på min hjemmeside er gældende per den dag, hvor I booker jeres fotoshoot.

Airbrushing & Photoshop

Mit mål er at tage smukke, kærlige og personlige billeder hvor I alle sammen ser dejlige ud. De bliver flot og professionelt redigeret efter min egen personlige stil, og ting som urenheder i huden, genskær i brilleglas og ar (hvis det ønskes) bliver retoucheret pænt og naturligt som standard.

Hvis I har specielle ønsker til jeres billeder, gør jeg altid mit bedste for at efterkomme dem. Det kunne være at bytte om på personer i billedet, at skifte farve på tøj, fjerne store objekter i baggrunden osv. Der kan dog være et ekstra gebyr for netop denne type ændringer. I vil altid blive bedt om at godkende enhver ekstrabetaling inden arbejdet udføres.

Ophavsret & Brugsret

Jeg, Søs Savage, har fuld ophavs- og brugsret over alle mine billeder. Når I booker en fotosession og derefter køber nogle af billederne, får I det der hedder ‘brugsret’. Det vil sige at I må bruge billederne privat. Men I må ikke sælge billederne videre, eller deltage i konkurrencer, hvor I giver arrangøren af konkurrencen nogen form for ret til at bruge billederne.

Jeg deler ALDRIG billeder uden tydelig tilladelse.

Billederne må ikke redigeres med, for eksempel, et Instagram filter eller lignende. Det er fordi netop redigeringen er en stor del af mit arbejde, og er det som repræsenterer mit brand som fotograf.

Du må altid gerne dele dine købte billeder på sociale medier, herunder Facebook og Instagram. Her ser jeg super gerne at det fremgår at det netop er mig, Fotograf Søs Savage, der har taget billederne.

Min signatur/vandmærke må ikke klippes væk på digitale billeder, der er leveret med signatur på, og derefter deles online.

Efter jeres fotoshoot sender jeg et link til jeres galleri, hvor I kan vælge de billeder I gerne vil købe. Disse billeder er ikke færdige, og må under ingen omstændigheder kopieres, gemmes eller deles. Sker det alligevel, vil I modtage en faktura for netop de billeder.

Billeder der benyttes i en kommerciel kontekst (kun efter aftale) så som i et blad eller i en reklame skal tydeligt vise fotografens navn: Søs Savage.

Jeg udleverer aldrig RAW filer eller uredigerede billeder.

Leveringstid

Med mindre vi har aftalt andet, har I 7 dage til at gennemgå og vælge jeres yndlingsbilleder fra jeres online galleri. Det koster 100kr at få et galleri genåbnet hvis I ikke har bestilt inden de 7 dage.

De færdigredigerede billeder leveres max 7 dage efter bestilling, med mindre jeg for eksempel er på ferie. Redigeringen inkluderer farvekorrigering, beskæring, eksponering, ‘rengøring’ af hud osv.

Større ændringer/airbrushing af jeres billeder er ikke inkluderet i den almindelige pris.  Den type arbejde laves på bestilling, og prisen aftales inden jeg går i gang.

Alle billeder leveres via email eller et download link (wetransfer), efter fuld betaling. Linket er gyldigt i 7 dage, hvorefter det forfalder. Hvis billederne ønsker leveret på en USB nøgle kan det sagtens bestilles for 150kr. inkl. porto.

Lidt om de digitale filer

Dine billeder leveres i Adobe RGB, 300 ppi i en digital størrelse af der typisk ligger mellem 5-10MB per billede afhængig af motiv og redigering.

Som fotograf ligger der rigtig mange timers arbejde i, og mange års erfaring bag de billeder som I ser og køber. Min arbejdsproces er på en måde unik til netop mig, og det har en reel værdi for mit firma.

Det er de færdige billeder jeg sælger, og som jeg kan stå inde for i kvalitet og udtryk. Det er derfor ikke muligt at købe hverken RAW eller .psd filer.

Efterbestilling

Jeg gemmer rigtig mange billeder så længe som muligt, men det er ikke nogen garanti at jeg beholder netop jeres billeder efter I har modtaget og downloaded dem. Så sørg for at bestille jeres favoritter inden for den tidsramme vi har aftalt, og gem originalfilerne et sikkert sted. Alle downloadlinks har nemlig en udløbsdato hvorefter I ikke vil kunne hente billederne derfra.

Billedfremkaldelse

Smukke billeder skal op at hænge! Og fordi kvalitet er utroligt vigtigt for mig, har jeg lavet et samarbejde med en utrolig dygtig og grundig leverandør i Sorø. Her bliver alle mine billeder fremkaldt ‘i hånden’. Kvalitet og format bliver tjekket, og evt. justeringer bliver foretaget inden I modtager jeres prints. Derfor kan jeg stå 100% inde for det endelige resultat.

De digitale filer jeg sender til jer, er i en rigtig god og høj kvalitet. Vælger I at fremkalde dem ved en anden udbyder, er det jer selv og dem der er ansvarlig for resultatet og kvaliteten. For eksempel kan det være at jeres udbyder vælger en størrelse eller et format der ikke er ideelt til lige netop jeres billeder, eller at de har indstillet deres maskine anderledes end hvad min leverandør gør.