At være fotograf er lidt ligesom at være forfatter… eller kok! Vi skaber et samlet ‘værk’, og det er præcis den kombination af ‘ingredienser’ som er vore færdige produkt til dig – ikke de forskellige elementer hver for sig.

Det har en betydning for vores forretning, at andre kan se, hvem der har lavet det. Derfor betyder principper om ophavsret, brugsret og vandmærker noget.

Når du booker mig til et fotoshoot, accepterer du samtidig mine betingelser. Dem kan du læse om på denne side. Hvis du har spørgsmål til noget af det der står her på siden, er du altid velkommen til at ringe eller skrive.

Betaling og priser

Mine priser på fotoshoots og billeder til private er inklusive moms. Jeg modtager betaling kontant, via MobilePay (56513), bankoverførsel, og PayPal, og kan selvfølgelig altid levere en faktura sammen med dine billeder.

Der gives ikke penge tilbage på færdige, digitale billeder efter at de er blevet downloadet. Hvis du er i tvivl om noget på et billede i dit galleri, så sprøg endelig inden du bestiller det.

Ved betaling af depositum, gives detaljer om evt. refundering og afbud ved netop dit fotoshoot. Hvis I har booket mig til at fotografere jeres bryllup, barnedåb eller konfirmation, bekræftes jeres booking første endeligt efter fuld betaling. Det er fordi at jeg derefter højst sandsynligt må sige ‘nej’ til andre fotoshoots – specielt hvis det er en weekend eller helligdag.

Jeg opdaterer mine priser i takt med min egen samt branchens udvikling. Priserne udgivet på min hjemmeside er gældende per den dag, hvor I booker jeres fotoshoot.

Airbrushing & Photoshop

Mit mål er at tage smukke, kærlige og personlige billeder hvor I alle sammen ser dejlige ud. De bliver flot og professionelt redigeret efter min egen personlige stil, og ting som urenheder i huden, genskær i brilleglas og ar (hvis det ønskes) bliver retoucheret pænt og naturligt som standard.

Hvis I har specielle ønsker til jeres billeder, gør jeg altid mit bedste for at efterkomme dem. Det kunne være at bytte om på personer i billedet, at skifte farve på tøj, fjerne store objekter i baggrunden osv. Der kan dog være et ekstra gebyr for netop denne type ændringer. I vil altid blive bedt om at godkende enhver ekstrabetaling inden arbejdet udføres.

Ophavsret & Brugsret

Jeg, Søs Savage, har fuld ophavs- og brugsret over alle sine billeder. Når I booker en fotosession og derefter køber nogle af billederne, får I det der hedder ‘brugsret’. Det vil sige at I må bruge billederne privat. Men I må ikke sælge billederne videre, eller deltage i konkurrencer, hvor I giver arrangøren af konkurrencen nogen form for ret til at bruge billederne.

Billederne må ikke redigeres med et Instagram filter eller ligende.

Billeder der deles online på, for eksempel Facebook, Instagram og private hjemmesider, skal vise fotografens navn/signatur, eller det skal fremgå af teksten, at Søs Savage har taget billedet.

Min signatur/vandmærke må ikke klippes væk på digitale billeder, der er leveret med signatur på, og derefter deles online.

Efter jeres fotoshoot sender jeg et link til jeres galleri, hvor I kan vælge de billeder I gerne vil købe. Disse billeder er ikke færdige, og må under ingen omstændigheder kopieres, gemmes eller deles.

Billeder der benyttes i en kommerciel kontekst (kun efter aftale) så som i et blad eller i en reklame skal tydeligt vise fotografens navn: Søs Savage.

Leveringstid

Med mindre vi har aftalt andet, har I 7 dage til at gennemgå og vælge jeres yndlingsbilleder fra jeres online galleri. Det koster 100kr at få et galleri genåbnet hvis I ikke har bestilt inden de 7 dage.

De færdigredigerede billeder leveres max 7 dage efter bestilling – dog oftest hurtigere. Redigeringen inkluderer farvekorrigering, beskæring, eksponering, ‘rengøring’ af hud osv.

Større ændringer/airbrushing af jeres billeder er ikke automatisk inkluderet i den almindelige pris.  Den type arbejde laves på bestilling, og prisen aftales inden jeg går i gang.

Alle billeder leveres via email eller et download link (wetransfer), efter fuld betaling. Linket er gyldigt i 7 dage, hvorefter det forfalder. Hvis billederne ønsker leveret på en USB nøgle kan det sagtens bestilles for 150kr. inkl porto.

Lidt om de digitale filer

Dine billeder leveres i Adobe RGB, 300 ppi i en digital størrelse af der typisk ligger mellem 5-10MB per billede afhængig af motiv og redigering.

Som fotograf ligger der rigtig mange timers arbejde i, og mange års erfaring bag de billeder som I ser og køber. Min arbejdsproces er på en måde unik til netop mig, og det har en reel værdi for mit firma.

Det er de færdige billeder jeg sælger, og som jeg kan stå inde for i kvalitet og udtryk. Det er derfor ikke muligt at købe hverken RAW eller .psd filer.

Efterbestilling

Jeg gemmer rigtig mange billeder så længe som muligt, men det er ikke nogen garanti at jeg beholder netop jeres billeder efter I har modtaget og downloaded dem. Så sørg for at bestille jeres favoritter indenfor den tidsramme vi har aftalt, og gem originalfilerne et sikkert sted. Alle downloadlinks har nemlig en udløbsdato hvorefter I ikke vil kunne hente billederne derfra.

Billedfremkaldelse

Smukke billeder skal op at hænge! Og fordi kvalitet er utroligt vigtigt for mig, har jeg lavet et samarbejde med en utrolig dygtig og grundig leverandør i Sorø. Her bliver alle mine billeder fremkaldt ‘i hånden’. Kvalitet og format bliver tjekket, og evt. justeringer bliver foretaget inden I modtager jeres prints. Derfor kan jeg stå 100% inde for det endelige resultat.

De digitale filer jeg sender til jer, er i en rigtig god og høj kvalitet. Vælger I at fremkalde dem ved en anden udbyder, er det jer selv og dem der er ansvarlig for resultatet og kvaliteten. For eksempel kan det være at jeres udbyder vælger en størrelse eller et format der ikke er ideelt til lige netop jeres billeder, eller at de har indstillet deres maskine anderledes end hvad min leverandør gør.